podgana v škorpijonu

Pogled v 2018

22.01.2019 · Brez komentarjev

Arhiviranje računov je najboljši način za pregled dogajanja v letu. Če odmislim, da sem se nekajkrat prav pošteno razhudila zaradi lastne razsipnosti, sem po drug strani ugotovila, da sem realizirala karnekaj večjih investicij. Ce zanemarim, da si je tretjino novega kavča prisvojila Ubrisanka in da je umetna trava zaradi zelo slabe predpriprave terena (MoŽeva naloga) bolj podobna vaškemu travniku kot zelenici, da je bila klima pri babici na morju, potrebna zaradi nevzdržnih tropskih razmer, prižgana samo štirikrat, so bile kar upravičene.
Sine se je ponovno vpisal na fakulteto, tokrat strojno in navdušen riše in rešuje matematične in druge, s številkami povezane uganke. Dobro se je vživel in redno dela domače naloge in kljukice opravljenih kolokvijev. Odrasel je. Ne se cisto, je pa blizu.
Suki se prebija skozi zadnji letnik. Mislim, da je že kar odločena, kaj bo vpisala za študij. Skrbi jo matura, skrbi jo vse kar naprej, pa ne govori veliko o svojih strahovih. Več se smeji, včasih me objame, včasih se smeje z mano. Vse bo se dobro.
Število tekov leta sramotnih 74. Skupaj 614 km. Odhod Mojčke T. je vplival, da jutranjčki niso bili vsakodnevni. Večerne temačne jesenske teke sem zamenjala z jogo. Te je bilo v lanskem letu za 43 vadb. Tako vroč kot drugih različic. Vse bolj mi je vseč. Pri Alenki, moji učiteljici joge, smo tudi kot oddelek zaključili leto. Namesto kuhančkov v stari Ljubljani in popoldanskega kosila v kakšni restavraciji v centru, sem svojim sodelavcem na dan prižiga lučk v Ljubljani organizirala vadbo joge, nato pa smo si naredili se kulinarično razvajanje pri meni doma. Kuhali smo mehiško hrano in pili gin s tonikom in se prav fino imeli.
Razmišljam o načrtih letošnjega leta. Mjuzik je rekel, da bi morala presedlati na spisek stvari, ki jih se želim doživeti v življenju, ne pa da se zaklepam samo v naslednje leto. Ne vem, če sem pri svojih 46 na to pripravljena.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki · spomini · tekaški trenutki0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !