podgana v škorpijonu

Madrid – utrinki petega, šestega in sedmega dne

21.07.2018 · 1 komentar

Začuda nisva edina, ki dobivava informacije s spleta in začuda nisva bila edina, ki sva si hotela ogledati kraljevo palačo v času prostega vstopa. Zdaj vem, kaj pomeni vrsta, dolga kot jara kača. Je imela pa to prednost, da se je hitro premikala naprej.

Desigual. Vedno, ko grem mimo njihovih trgovin, vidim fantastične kose oblačil. Ko želim kaj kupiti, nikoli ne najdem tistega izstopajočega, ki bi si ga želela bolj kot drugih. Ali ki ne bi zahteval še nakupa čevljev ali dodatnega dela.

Relativizem: ko sem pojamrala, da me MoŽ kar naprej priganja od ene znamenitosti do druge, mi je moja »odrasla« hči napisala SMS: »Joj, kako težko si je ogledovati znamenitosti, pa piti pivo, pa uživati na sončku, joj, joj, groza!.« Pa sem jo takoj spomnila na skupne lanskoletne počitnice na Škotskem, ko je ob ogledih zavijala z očmi in nasploh »furala safr«.

Vrsta za prosti vstop se je včeraj ponovila v muzeju Prado. Kakšno srečo (ali je to smola) moraš imeti, da ptič v vsej vrsti posračka ravno tebe? Sicer imam raje novodobno slikarstvo.

Ženitna posrednica: Ko genetika naredi svoje in je jasno, da za mizo sedita brat in sestra in pričakujeta še nekoga, ki mu pot do lokacije po telefonu razlaga ona in ta nekdo je njena prijateljica, ki je brat ne pozna, saj ju sestra ob srečanju seznani in se nato zelo trudi, da je vzdušje prijetno in zabavno.

V poslovni stavbi nasproti hotela delajo tudi ponoči. Ne v vseh nadstopjih, v tistem nasproti najinemu oknu, pa. Ob treh zjutraj sem jih zalotila sedeče za pisalnimi mizami. Gre le za 24-urno asistenco ali so na delu tajni agentje? Danes jih bom bolj podrobno opazovala.

Videla dve tržnici. Lepi, vendar sva videla že lepše. Čakam na Valencio.

Obožujem parke. Najbolj priljubljen madridski park Retiro ima vse. Jezerce, po katerem se je moč zapeljati s čolnom, množico sprehajalnih poti, gosto senco dreves, tekače, turiste, pogrnjene deke in inprovizirane piknike.

Madrid ima pokopališče, kjer je baje v petih milijonih grobov pokopanih več ljudi kot je Madridčanov. Nobenih sveč. Nobenih rož (razen nekaj umetnih izjem). Grob zraven groba. Neosebno. Najstarejši imajo vseeno čar. Doživet med jutranjim tekom.

Zakaj moram izbrati med vsemi tajskimi restavracijami najbolj oddaljeno in največjo beznico? Ker se tajske hrane pač ne je z bombažnimi pogrinjki, ker je potrebno slišati tudi ropotanje loncev v kuhinji (če že ne gledaš direktno vanjo) in navodila kuharjev. Ker se pač tajca je v beznicah. In bil je slasten.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki1 odgovor ↓

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !