podgana v škorpijonu

4. dan –Segovia

19.07.2018 · Brez komentarjev

Dan sva začela s tekom. Kompromiske imajo pravo ime. Niso najboljše (sploh), ampak tečejo. Lep teren sva imela, delno tudi med polji, kjer so naju pričakali mali zajčki in nič kaj posebno se naju niso ustrašili. Kar čakali so naju, da sva se jim čisto približala, nato malo pocik-cakali pred nama in nato poskakali v visoko travo ob robu poti.

Po MoŽevem terminskem načrtu naju je za ta dan čakal ogled Segovie. Grad Alcazar, katedrala, akvadukt. V katedrali sva imela voden ogled. V španščini. Pa mislim, da nisva bila edina, ki vodnika nisva razumela, ampak sva le poslušala melodičnost njegovega doživetega pripovedovanja. Medtem, ko sva se vzpenjala po 180-tih stopnicah do zvonov in lepega razgleda na mesto in njegovo okolico.

Ogledala sva si tudi grad Alcazar. Karte v določenih urah so za prebivalce EU zastonj. Če pokažeš osebno izkaznico, iz katere je to razvidno. Ogromen je. Dobro ohranjen. Daje vtis mogočnosti. Tudi grad ima razgledni stolp. 150 stopnic.

Naslednje tri dni bova namenila Madridu. Tu bom imela pri seznamu »places to see« besedo tudi jaz. Zanimajo me tržnice, pokopališča in parki. Vem, smešno se sliši, vendar je zame najlepši del potovanj opazovanje ljudi. Kakšne so povezave med njimi? Kdo je par, ki je pozdravil ženo starejšega sina osmih ljudi, ki so sedeli za omizjem levo? Njen sodelavec? Zakaj ga njen mož ne mara? Ali pa pogled na drugo stran, kjer še en dan zaključujejo tri prijateljice. Pri kozarčku piva in pogovoru. Če bom kdaj stara, želim biti tako stara.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !