podgana v škorpijonu

Junija in za nazaj

25.06.2018 · Brez komentarjev

Spet so bile tehnične težave krive za neobjavljanje zapisov. Z mojim, sicer uradno zelo zmogljivim računalnikom, nekako nisva našla skupne kemije in z velikim naporom sem vsakič znova pritisnila na zagonsko tipko. Ker je vedno začel z neskončnim mletjem in mletjem in spraševanjem tisoč in ene stvari in ponovnim zaganjanjem. In vsakič ko sem ga, pa četudi le za kratek čas, prikrajšala za električni kabel, se je upiral s poblaznelim bliskanjem in utripanjem. Izredno zopern karakter, poleg tega je bil črn in robusten, prav nič nežen, prav nič moj.

Zdaj je zlate barve. Tanjši, nežen. Uživam, ko ga uporabljam.

Sicer se je od najinega zimskega potovanja zgodilo marsikaj. Celo še eno potovanje. Tokrat v ženski zasedbi. Za vikend od četrtka do ponedeljka (z leti se celo punce naučimo kaj od fantov). Barcelona. Bilo je točno tako, kot smo želele. Nikogar ni bilo potrebno moledovati za vstajanje, prilagajati se je bilo tako lahko, saj smo si vse želele bolj ali manj istih stvari. Tržnic, gina s tonikom, čveka začinjenega z nakupi. Klasika. Za nočno – nočno življenje nam je sicer zmanjkalo energije, ampak ni bilo niti nobene želje po kakšnem klubu.

Sine se je ponovno vpisal na fakulteto. Malce nestrpno pričakuje rezultate. Z mešanimi občutki. Če bo sprejet tja, kamor želi, ne bo imel več razloga, da se naslednje leto ne bi zakopal v knjige. Ve, da bi bilo tako tudi prav, samo prave volje ne zbere. Ampak ima še celo poletje časa.

Suki je letošnje leto zaključila uspešno. Ne samo to, poleg letnika je uspešno oddelala še tri diferencialne izpite, ki so bili pogoj za prešolanje iz tehnične gimnazije. Zelo sem ponosna nanjo, pa tudi sama je nase. Se vidi v njenem nasmejanem obrazčku. Zdaj že dela. Jasno, da ni izbrala najležje poti, niti kar se počitniškega dela tiče. In kljub temu, da se pritožuje, vem, da je globoko v sebi zadovoljna.

Mojčka, moja dolgoletna kompanjonka pri jutranjih tekih, se je preselila na morje. Zadnjega jutranjčka sva odtekli mesec dni nazaj, kar hudo mi je bilo. Od takrat sem jo tudi že obiskala v njenem lepem novem domu, tudi odtekli sva že enega po njeni novi trasi. Zadovoljna je.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki · nekategorizirano0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !