podgana v škorpijonu

Filipini drugič – sedmo javljanje ali javljanje od doma

4.02.2018 · Brez komentarjev

Potovanje sva zaključila v Quala Lumpurju. Opravila sva nakupe, tokrat konec januarja izkoristila novoletne popuste, saj se je bližalo kitajsko novo leto. MoŽ je kar občutno izboljšal svojo garderobo, tudi za mladiča sva zavila v trgovine z njunima »fejvorit« znamkama, tako da ga je kar začela skrbeti teža najine prtljage na poti nazaj.

Verjetno je bil to razlog, zakaj ni pokazal istega navdušenja nad mojo najdbo knjige, ki sem si jo želela prebrati že od prejšnjega potovanja – Bangkok 8 Johna Burdetta. Še v življenju nisem videla večje knjigarne, pa sem se prebila le čez prvo nadstropje. Knjige v veliki meri v angleščini, isti žanri, pa vendar delno drugačna ponudba, saj je bil dobršen nabor knjig azijskih avtorjev.

Samo en dan sva ostala v mestu, kljub temu pa je bil najin vtis o njem enak. Moderno. Bogato. Nesramno bogato. Vse v pločnikih. Čisto. Zloščen vozni park. Vsekakor vredno ogleda. Vendar to ni razlog, ki me potegne v Azijo.

Zdaj sva že doma. Prvi teden službe je za nama. Moja še stoji. Tudi prvi pasji trening je za nama z Ubrisanko. Obe z inštruktorico Barbaro sva presenečeni, kako so ji koščki hrenovke vrnili spomin, kaj pomeni beseda poleg in sem. Na žalost ubogljivost pri moji Ubrisanki dela le v kombinaciji s priboljški, pa vseeno je noro gledati deset let in pol staro labradorko, kako se kot mladička poti po poligonu.

Sicer pa… MoŽ se ni opogumil za kulinarično izkušnjo z morskim ježkom. Verjetno se je bal maščevanja, saj ima še vedno en opomin v stopalu desne noge. Vseeno pa že veselo dela načrte za ponovne izzive.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !