podgana v škorpijonu

Filipini drugič – šesto javljanje ali popravki za nazaj

24.01.2018 · 1 komentar

MoŽ je prebral zapiske in podal komentarje. Glede Kitajcev se strinja, da prevladujejo kot turisti. Zanimivo je, da so nastanjeni v najboljših hotelih in tudi v restavracijah so najbolj razsipni. Tako je tudi v najinem hotelu. Ki je bil prvi dan, ko sva prišla, skoraj prazen, včeraj zvečer, ravno ko sem delala jogo na najini verandi, pa se je vanj zakadila velika skupina hrupnih Kitajcev. Ki so se zagledali vame kot v televizijo in se o meni glasno pogovarjali ter s prsti kazali name kot na živalco v kletki v živalskem vrtu.

Tako kot tudi pri nas ne, jih tudi tu ne marajo preveč. Glasni, da so, neuvidevni, prerivajo se v vrstah so nevljudni, ne pozdravljajo in imajo popolnoma drugačen prehranjevalni bonton, jih je ocenila najina turistična posrednica, ko smo se malo pogovarjali o tem. Praviloma. Jasno, da so tudi drugačni, samo tak je vsesplošni vtis.

Se pa moŽ ne strinja glede Čehov. Pravi in prav ima, da so med belci najbolj zastopani… »šugr dediji«. Če par vključuje moškega nad petinšestdeset, ga skoraj vedno spremlja mala azijka nekje v starosti pozno rojene hčerke ali vnukinje. Dostikrat jih spremljajo otroci. Včasih je videti kar malo žalostno.

Bolj in bolj pogrešam mladička. Suki se redno javlja in me seznanja z vsem, kar počne, sine pa je pri tem veliko bolj podoben svojemu očetu in nima velike potrebe po vzdrževanju besednih stikov.

Na včerajšnjem celodnevnem izletu po otoku sva si ogledala vse najbolj »BledBohinjPortorož« kraje otoka, danes pa sva se zapeljala na drugo plažo, ki je veliko manj obljudena, nima množice restavracij in z njene obale ne odhaja vsak dan jata ladjic na izlete na bližnje otoke. Veliko manj ljudi je. Veliko bolj prijetna je.

Medtem, ko MoŽ še vedno razmišlja o morebitni kulinarični izkušnji z morskimi ježki (pri čemer časa nima več veliko, saj se najino bivanje na Boholu jutri zaključuje), sem jaz na enega stopila. Cel podplat imam popikan, vendar mi je reševalec iz bazena v najinem hotelu nožico skuhal namočil v mešanici kisa in vroče vode, saj se bodice na ta način stopijo. Kar dobro mu je uspelo.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki1 odgovor ↓

  • vrtačkavrtačka // 25.01.2018 23:15

    Ojoj, upam da ti tale ježek ne bo delal težav…Pa srečno pot domov…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !