podgana v škorpijonu

Filipini drugič – peto javljanje

22.01.2018 · Brez komentarjev

Zaradi tehničnih težav (prenova internetnega omrežja naj bi se končala konec meseca januarja) sem javljanje začasno prekinila. Z MoŽem sva se potikala po Dumagueteju, se razvajala v gostilnicah, si privoščila ubijalsko tajsko masažo, šla snorklat med želve, obiskala mestece Valencia (da, tudi tu jo imajo) in se prebila do čudovitega slapu.

Gospod, ki je pobiral vstopnino, naju je sicer opozoril na tristo trideset stopnic, ni pa povedal, da je to lažji del poti. Večkrat prebiti se čez vodo na mestih, kjer je bila pot zrušena (predvidevava, da kot posledica potresa), je bil veliko večji izziv. Vendar sva bila na koncu nagrajena s fantastičnim razgledom in osvežilnim kopanjem.

Nadaljujeva na Boholu. Sem sva prišla po vodi s super truper ekspresnim jetom, kot se je izrazil MoŽ, saj je vožnja zame trajala le trinajst minut in pol. Samo malo sem zaprla oči, pa smo že pristali na drugem otoku. Ki je močno turističen. Pri čemer sem opazila, da se je struktura gostov z leti močno spremenila. Tu kot turisti močno prevladujejo Kitajci, veliko je Japoncev, zelo malo je Evropejcev, največkrat sva slišala češčino. Edini Slovenec, ki sva ga srečala, je prodajal spominke v blagovnici v Dumageteju, in živi tu že štiri leta, tako da nisem prepričana, če to sploh velja.


MoŽ se še vedno opogumlja, če bo poskusil morskega ježka. Naj bi bil dober, če imaš rad okus ostrig, samo tekstura je bolj mehka.


Z današnjega izleta: ogled delfinov


Obala Panglao-a.

Prav tako sem ugotovila, da se je, od kar sem bila zadnjič na obali, plažna moda res močno spremenila. Kopalk – bikink tu skoraj nihče ne nosi, namesto tega si natikajo nekakšne križance med neoprensko (po obliki) in tekaško opremo (po materialu), s katero si pokrijejo večino kože. Celo krilca ali hlačke oblečejo čez dolge pajke. Res je, da sonce, kadar sije, res pasje žge. Je pa tudi res, da so obsedeni s zaščito pred soncem. Oni ne želijo porjaveti, mi želimo zagoreti.

Kupila in prebrala sem knjigo 13 razlogov zakaj (v angleščini). Kljub privlačnem »blurb-u« me ni prepričala. Še vedno načrtujem, da bom v kakšni večji knjigarni našla Bangkok 8, ki sem jo začela brati v hotelu na prejšnjem potovanju.

  • Share/Bookmark

Kategorije: kr neki0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !