podgana v škorpijonu

Februarska dogajanja

9.02.2016 · 1 komentar

Naš trener fitboksa je odprl picerijo. Da istega časa ni možno živeti dvakrat, sem mu razlagala že poleti, ko je načrtoval, da bo v poletni šoli kickboksa igral trenerja, kuharja, animatorja in vzgojitelja. Tudi tokrat se mu organizacija podira. Na dan odprtja se picopek ni prikazal. In tako sedaj pice peče sam. Zaradi česar trpijo predvsem naši treningi. Ki odpadajo.

Pice so pa zelo okusne. Res dobre. Iz polnovrednega testa. Kakšno mora sicer speči dvakrat ker pozabi zakomplicirana navodila svojih strank, da mora biti sir samo na eni polovici, jajčka pa na obeh. Ponudba je široka, kakšne pice so res nenavadne, z ocvrtim krompirčkom npr, za jedilne liste pa je Sine izjavil, da bi se dislektiki raje ubili kot prebili do konca. V kuhinji trenerju pomaga njegova mama in tudi E., ki je od lanskega poletja izginila s scene, se ponovno pojavlja v kadru med glavnimi igralci. Simpatično lepo.

Prvič sem spekla krofe. V nedeljo sem šla še po instrukcije k Bojani. V bistvu sem šla na krofe, ki pa so bili v trenutku mojega prihoda še v zelo zgodnji fazi realizacije. Bojana pač ni najbolj zgoden tip človeka in krofi so ob enajstih šele vzgajali. In to prvič. Na moč je bilo luštno. Fantje so klepetali, midve pa sva delali kroglice, izmenično metali drugič vzgajane krofe v olje, polnili vroče s prav tako vročo marmelado in si redno lizali sladke prste. Napekli sva jih iz dveh kilogramov moke, dan kasneje pa sem vajo ponovila s kilogramom in pol. Rezultat je viden spodaj.

Tudi Ubrisanka je pristavila svoj lonček, v bistvu gobček. Da je sicer alergična na svinjske kosti, s krofi pa nima težav, mi je dala vedeti in brez zadržkov pohrustala, v bistvu pogoltnila, na enkrat, dva. Od danes je na dieti. Mi pa tudi.

  • Share/Bookmark

Kategorije: moje krdelo · pasji užitki1 odgovor ↓

  • Vrtačka // 11.02.2016 08:53

    Pri nas bi krofe vzhajali :) Ampak verjamem, da je mnogo večji užitek pojesti en lepo vzgojen krof :) Se veselim danes…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !