podgana v škorpijonu

Spontano

3.01.2016 · Brez komentarjev

Za prehod v novo leto si letos namenoma nisem delala načrtov. MoŽ se potepa po Tajski in baje res uživa, pa tudi pesjanark nisem hotela pustiti samih ob vsem tem pokanju pirotehničnih neumnosti. Letos je tudi Suki, prvič, praznovala po svoje. Naneslo je, da sva potem iz starega leta skočili skupaj s Simono. Naredili sva si azijsko večerjo z veliko zelenjave in z morda res malo preveč čilija, ampak bilo je božansko. Medtem, ko sva listali po televizijskih programih in izbirali, kaj bi gledali, je nekako v pogovor prišel moj maček iz otroških let. In ker se ga Simona ni spomnila, sem iz spalnice z najvišje omare privlekla kovček s slikami mojega otroštva in potem sva bili za naslednji dve uri pečeni. Razredne slike, skupne počitnice, valeta, skupni prijatelji in sošolci, nore frizure, trajne, podložena ramena in žive barve. Za piko na I je med gledanjem slik priletel še sms z novoletnim voščilom skupnega sošolca, s katerim smo si izmenjali kontakne številke ob srečanju nekaj mesecev nazaj in odgovorili sva mu z enim sms-jem:”Tudi midve z druge klopi za tabo ti in tvoji družini želiva vse najboljše!” Takoj je vedel, kdo sva.

Skoraj bi zamudili dvanajsto uro, pa so na srečo malo pred tem na okno potrkali sosedi, Karmen in Luka, starša čarobnega dečka s sosednjega vhoda, ter njuna prijateljica. In ura je minila do tretje kot v hitrem gibanju. Kljub temu, da se Karmen in njena kompanjonka poznata od krsta, midve s Simono pa od vstopa v osnovno solo pri sedmih letih, sva midve vseeno toliko starejši, da sva zmagali v tekmovanju najdalj trajajočega prijateljstva. Zadeve smo dvakrat računali in preverili tudi z računalnikom, tako da to res drži.

Ne držijo pa plani, ki sem si jih zastavila za ta dopust, da se bom potepala okoli. Kar nekaj me drži doma, vsak dan pesjanarkama namenim intenzivno rekreacijo, tudi prvi tek letošnjega leta sem že odtekla. Sedaj pa sneži, Ubrisanka bo prišla na svoj račun.

  • Share/Bookmark

Kategorije: moje krdelo0 odgovorov ↓

  • Trenutno ni komentarjev...Dodajte komentar..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !